When in Roam…

Ik geef het toe, ik ben eigenlijk niet zo heel handig met computers en smartphones. En dat terwijl ik al bijna viereneenhalf jaar in de IT als projectmanager/projectbegeleider (lees: niet technisch!) werkzaam ben. Ik word op mijn werk omringd door jongens en meisjes die de helft jonger lijken dan ik en die steeds meewariger kijken als ik ze vraag me te helpen bij zoiets simpels als het installeren van een door ons eigen bureau ontwikkelde app of bij het inloggen op ons systeem na de zoveelste software update.
Zo zat ik gisteravond in onze hotelkamer te klooien met de WiFi. Het lukte me uiteindelijk het vorige bericht te posten, maar hoe nu straks onderweg? We zouden vandaag de hele dag op pad gaan. Ik zou zo graag tussentijds berichtjes posten over interessante en mooie dingen die we onderweg tegenkomen. Zaken die niet kunnen wachten tot we vanavond weer terug in hotel terug zijn. Wat nu als er onderweg geen WiFi is? Hoe heet dat eigenlijk in het Duits?
Waarop Sarah slaapdronken zei: “Dan maken we gewoon een Hotspot op mijn telefoon en dan kun je daar gewoon op inloggen. Roaming is sinds eergisteren afgeschaft en dus doen we dat gewoon uit mijn bundel van de zaak…” Zij is daar wat verder in dan ik, zullen we maar zeggen. In ieder geval kan ik onderweg “mijn ei kwijt”, zoals ze dat zo plastisch noemt. Vooruit, a gigant step for mankind. Op pad!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.