Gebraut nach dem deutschen Reinheitsgebot

Wel nu, in het verslag van ons uitstapje naar München ging het vooral over alle prachtige plekken die we in München bezochten. Hoe serieus ook, was er gelukkig ook regelmatig tijd voor een biertje of een andere versnapering.

Ook daarvoor kom je in München prima aan je trekken. Voor ons was de leukste plek, min of meer om de hoek van ons hotel. Biergarten Alter Wirt Moosach. Een geweldige plek om na afloop van een drukke dg even bij te komen met een boekje of gewoon even helemaal niets met je schoenen uit!
Zoals ook andere Biergarten is het ook bij de Alter Wirt toegestaan om in het zelfbedieningsgedeelte je eigen Brotzeit mee te nemen. Dat is bij wet zo vastgelegd. Volgens de Beierse Oberlandesanwalt Martin Bauer zijn Biergärten wichtige Vollzugsanstalten der bayerischen Trink- und Sozialkultur. Die Münchner sagen, dass der Biergarten im Sommer ihr Wohnzimmer sei. Und sie praktizieren das auch.
Dus dan zit je heerlijk in de schaduw van een eeuwenoude kastanje aan een biertje en verbaas je je over de gezinnen en stellen om je heen die uit hun tas eerst een tafelkleedje nemen en daarna een hele lunch of avondmaal. Om de beurt staan ze op, om voor nieuwe drank te zorgen en na afloop gaat al het glaswerk keurig weer retour. Ik heb het na München wel een beetje gehad met die überhippe foodfestivals met − zoals mijn vader steeds zegt − hun bedrieglijke saamhorigheid en die baarden met opgenwerkte oren en hun lauwe bovengistende mangobier. Doe mij maar het Reinheitsgebot!

Zieglerbräu. Dachau, 2017
Alter Wirt Moosach. München, 2017
Pinakothek der Moderne. München, 2017
Zum alten Markt. München, 2017

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.